Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Διασκεδασή Σαββάτου....



 Η διασκέδαση του ανθρώπου χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι συνδεδεμένη κυρίως με τις ευχαριστες στιγμές της ζωής του ανθρώπου. Οι άνθρωποι μέσα από την διασκέδαση θέλουν να αποβάλουν την ένταση τα προβλήματα και κυρίως την καθημερινότητα.


  Μέσα από την διασκέδαση η όποια στις εποχές και τα χρόνια τα όποια ζούμε και διανύουμε ειναι εύκολη και γρήγορη. Μια σύντομη ανάδρομη άλλα και από μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το 1940 και λίγο νωρίτερα μας ενημερώνουν πως η διασκέδαση ήταν ελάχιστες φορές μέσα στον χρόνο.

 Οι μορφές διασκέδασης ήταν κυρίως τα πανηγύρια σε κάποια εορτή η οποία γινόταν κυρίως στις πλατείες των χωρίων αλλά και των πόλεων με το πέρας των χρόνων. Μέσα στην διασκέδαση αυτό που έρεε όπως ήταν φυσικό ήταν και είναι το ποτό και κυρίως το κρασί με την συνοδεία ορχήστρας.

  Η εργασία των ανθρώπων από το πρωί μέχρι αργα το βράδυ δεν επέτρεπε να διασκεδαζουν συχνά επομένως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με την πρώτη ευκαιρία και το πρώτο γλέντι το χωριό γινόταν ένα και όλοι μαζί έστηναν ένα γλέντι το οποίο δεν σταματούσε ούτε με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου!

Μέτα από αυτή την σύντομη περιγραφή ερχόμαστε στο σήμερα και στην σημερινή εποχή!Η διασκέδαση ειναι συνυφασμένη το να βγει κάποιος να παει σε καποιο hot spot της πολης ή του χωριου το όποιο μαζευει κοσμο και κυριως γυναικες για τις οποιες γινονται και τα περισσοτερα γεγονοτα.Η διασκεδαση απο την ψυχαγωγια εχει περασει απεναντι και εχει φθασει στα ορια της σχιζοφρενειας οτι οποιος δεν βγαινει δεν ειναι του συστηματος της διασκεδασης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου